Saturday, December 14, 2013

'Den hedervärde mördaren'

Våld, kärlek och nazism                  Jag har ofta blivit rekom workforcederad att läsa Jan Guillous böcker om Kommendörkapten Carl Hamilton. Nu gjorde jag slag i saken och läste Den hedervärde mördaren från 1990. Den är den femte i serien med cog key i huvudrollen. Guillou som ju är en mycket känd reporter och författare är väldigt insatt i sveriges politik, säkerhet och försvar. Man får en känsla av verklighet. Många personer som är beskrivna i boken finns i verkligheten: Björn Borg, justitieministern, advokat Sjösröm m fl. Nära att ge upp         Det tog mig ca 200 sidor för att förstå att boken var bra! Guillou skriver på ett först svårbegripligt sätt, men när man har lärt sig att handskas med alla svåra ord och komplicerade meningar, var det svårt att sluta läsa. Brutala mord                  Boken handlar om kommendörkapten Hamilton. Han är sambo med en polis, som snart ska föda deras första barn. Hamilton får i uppdrag av sin chef att lösa morden på två gammla militärofficerare. Även polisen i Norrkö knock (ett av morden begicks där) ber Hamilton om en hjälpande hand. Mordmotiven går workbaka bowl andra världskriget, så det är inte helt lätt att finna dem. Morden är utförda på vitt skilda sätt. Ett är synnerligen brutalt, man tror att det ligger mycket hat bakom det mordet.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Då ställer man sig frågan: Om mördaren eller mördarna kände offren under kriget, borde väl de vara i samma ålder som de döda? 85 år? Nej, morden var inte utförda av åldri ngar. Vad ligger då bakom? Hamiltons älska! rinna från tiden i regular army flyttar till sverige och tar upp kontakten. Det ställer naturligtvis till problem för honom. Vill han ha sin polis eller vill han ha Tessi, som han egentligen alltid har älskat? Författarens åsikter lyser igenom         Man märker ganska snart i boken att Guillou... If you penury to get a full essay, parliamentary law it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.